طرز تهیه آش عباسعلی خوشمزه و مجلسی به روش سنتی کرمانشاهی
گوشت دنده گوساله 400 گرم
گندم پوست کنده 1/5 پیمانه
برنج 1/2 پیمانه
عدس 1/2 پیمانه
نخود 1/2 پیمانه
لوبیا چیتی 1/2 پیمانه
لوبیا سفید 1/2 پیمانه
پیاز 4 عدد
سیر 10 حبه
نعنا داغ 2 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن، زرد چوبه به میزان لازم
روغن کرمانشاهی به میزان لازم
دستور پخت آش عباسعلی کرمانشاه خوشمزه و مقوی به سبک اصیل
طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی خوشمزه و کشدار
مرحله اول آماده سازی حبوبات: ابتدا نخود، لوبیا ها و گندم را از 12 ساعت قبل شسته و در مقداری آب خیس کنید تا نفخ آن از بین برود. در این زمان هم چندین بار آب آن را عوض کنید.
مرحله دوم: پخت حبوبات
1 عدد پیاز را پوست گرفته و به همراه کمی روغن داخل قابلمه مناسبی تفت می دهیم تا طلایی شود. حالا حبوبات خیس خورده را به آن می افزاییم سپس آب جوشیده به آنها افزوده و زمان می دهیم تا حبوبات مغز پخت شوند.
مرحله سوم: افزودن عدس و برنج
حبوبات که نیم پز شدند، عدس و برنج را هم می افزاییم و زمان می دهیم تا تمام مواد کاملا مغز پخت شوند. اگر آب مواد کم بود. آب در حال جوش به آن بیفزایید.
مرحله چهارم: پخت گوشت
1 عدد پیاز دیگر را پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم. داخل قابلمه مناسبی به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا کمی سبک شود، سپس زردچوبه، فلفل و گوشت را به پیاز افزوده و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. در نهایت آب در حال جوش به گوشت می افزاییم و زمان می دهیم تا گوشت کاملا پخته و نرم شود.
مرحله پنجم: افزودن گوشت
زمانی که گوشت کاملا پخته شد آن را از داخل عصاره خارج می کنیم، ریش ریش کرده و به حبوبات پخته شده می افزاییم اگر آب آش کم بود عصاره گوشت را می افزاییم.
مرحله ششم: افزودن چاشنی
پیاز باقی مانده و سیر را پوست گرفته و خرد می کنیم و جداگانه تفت می دهیم در نهایت کمی زرد چوبه هم به آنها می افزاییم؛ حالا نیمی از پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ را به آش افزوده و آنقدر آش را مخلوط می کنیم تا آش حالت کشدار پیدا کند.
مرحله آخر: سرو آش عباسعلی
در نهایت پخت اگر روغن کرمانشاهی در دسترس دارید، 1 قاشق غذا خوری به آش بیفزایید. نمک آش را اندازه کنید و داخل ظرف زیبایی ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین و نوش جان کنید.
منبع: بخش آشپزی سلام دنیا
Comments
Post a Comment