طرز تهیه آش شولی یزدی خوشمزه و مجلسی با چغندر و عدس به روش اصیل یزدی برای 4 نفر

 آش شولی یکی از آش های بسیار خوشمزه و اصیل شهر یزد می باشد. آش شولی یزدی قدمتی 500 ساله دارد و یکی از غذا های اصلی تهیه شده در شب یلدا می باشد. طبع آش شولی سرد است با چاشنی سرکه تهیه می شود و خوردن آن کنار انواع شیرینی و آجیل طبع را متعادل می کند. آش شولی یزدی دارای قوام کمی بوده و شاید در اسم گذاری این آش هم بی تاثیر نباشد. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه آش شولی یزدی را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای آش شولی چغندر خوشمزه و مجلسی به سبک اصیل یزدی برای 4 نفر

لبو بزرگ    2 عدد
پیاز    3 عدد
سبزی آش    200 گرم
سرکه    1/2 لیوان
عدس    1/2 لیوان
آرد    1/2 لیوان
نعنا خشک    3 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و زرد چوبه    به میزان لازم
روغن    به میزان لازم 

 دستور پخت آش شولی جا افتاده یزدی

 

دستور پخت آش شولی چغندر خوشمزه و مجلسی به سبک اصیل یزدی برای 4 نفر


1. طرز پخت آش شولی خوشمزه به روش اصیل یزدی

مرحله اول: ابتدا لبو ها را شسته و پوست می گیریم، سپس به قطعات کوچک برش داده و داخل قابلمه مناسبی می ریزیم. حالا به لبو ها آب می افزاییم و زمان می دهیم تا کاملا نرم و مغز پخت شوند.

2. مرحله دوم: افزودن عدس

زمانی که لبو کاملا پخته شد، عدس را به لبو افزوده و زمان می دهیم تا عدس هم کاملا نرم شود.


3. مرحله سوم: افزودن سبزی آش

بعد از اینکه عدس هم پخته شد، سبزی شسته و خرد شده را به آش می افزاییم و زمان می دهیم تا آش جا افتاده شود.


4. مرحله چهارم: آماده سازی پیاز

در این فاصله پیاز را پوست گرفته و خلالی برش می دهیم. حالا داخل تابه ای ریخته و به همراه روغن خوب تفت می دهیم تا پیاز داغ طلایی آماده شود، سپس فلفل و زردچوبه به پیاز می افزاییم.


5. مرحله پنجم: افزودن پیاز داغ

نیمی از پیاز داغ و نعنا داغ را به آش می افزاییم، سپس آرد را داخل 3 لیوان آب حل کرده خوب که یکدست شد به آش می افزاییم و زمان می دهیم تا کاملا آش جا بیوفتد.


6. مرحله آخر: افزودن سرکه

در لحظات پایانی پخت آش شولی نمک و سرکه آش را می افزاییم، آش که به غلظتی مناسب رسید داخل کاسه زیبایی ریخته و با نعنا و پیاز داغ تزیین و نوش جان کنید.

 

Comments

Popular posts from this blog

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

طرز تهیه آش عباسعلی خوشمزه و مجلسی به روش سنتی کرمانشاهی