طرز تهیه حلوای اوماج با شیر خوشمزه و مجلسی به سبک اصیل تبریز

حلوای اوماج ، یا اوماج حالواسی، حلوای سنتی آذربایجان شرقی می باشد که به عنوان دسر، برای مراسم های مذهبی و یا مراسم ختم تهیه می شود. موادی مشابه به حلوا های دیگر دارد. ولی کمی طرز تهیه آن سخت می باشد که با رعایت نکات گفته شده می توانید حلوای اوماج را تهیه کنید. در بخش آشپزی امروز قصد داریم تا طرز تهیه حلوای اوماج را به شما آموزش دهیم.


مواد لازم برای حلوا اوماج سنتی تبریز با شیر

آرد گندم1 لیوان
شکر1 لیوان
آب1 لیوان
روغن مایع1/2 لیوان
گلاب1/3 لیوان
شیر1 فنجان
زعفران دم شده1 قاشق غذا خوری
زردچوبه1 قاشق چایخوری
طرز تهیه اوماج حالواسی | سلام دنیا

دستور پخت حلوای اوماج با شیر خوشمزه و مجلسی به سبک اصیل تبریز

1. طرز تهیه حلوای اوماج سنتی تبریز

مرحله اول تهیه شهد حلوا: ابتدا شکر و آب را خوب با هم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا زمانی که تمام ذرات شکر داخل آب حل شود، یکی دو جوش که زد از روی حرارت بردارید. زعفران و گلاب را به آن بیفزایید.

2. مرحله دوم: آماده سازی آرد اوماج

حالا آرد گندم را الک کرده و به همراه زردچوبه داخل یک سینی بریزید، سپس حالا شیر را روی آرد اسپری کنید و خوب آرد را مخلوط کنید تا گلوله شود مانند خرده نان.


3. مرحله سوم: آسیاب کردن آرد

حالا زمان دهید تا خمیر بدست آمده خوب خشک شود، سپس داخل مخلوط کن ریخته و آسیاب کنید تا دوباره به شکل پودری درآید، آرد بدست آمده اوماج می باشد.


4. مرحله چهارم: تفت دادن آرد

حالا روغن را داخل قابلمه مناسبی بریزید و اوماج را به آن بیفزایید و خوب تفت دهید تا آرد رنگ شکلاتی پیدا کند.


5. مرحله پنجم: افزودن شربت

حالا شربتی را که آماده کرده بودیم را به آرد تفت خورده می افزاییم تا کاملا بجوشد و در نهایت حلوا در گوشه ای از قابلمه جمع شود.


6. مرحله ششم: دم گذاشتن حلوا اوماج

حرارت را به حدی کم کنید که حلوا به هیچ عنوان ته نگیرد و به مدت 2 ساعت حلوا را دم بگذارید. در این مدت هر ده دقیقه حلوا را مخلوط کنید تا ته نگیرد.


7. مرحله آخر: سرو حلوا اوماج

حالا حلوای سنتی و پر زحمت اوماج آماده است. داخل ظرف زیبایی ریخته و با خلال پسته بنا به سلیقه تزئین کنید.


منبع: سایت سلام دنیا

Comments

Popular posts from this blog

طرز تهیه آش شولی یزدی خوشمزه و مجلسی با چغندر و عدس به روش اصیل یزدی برای 4 نفر

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

طرز تهیه آش عباسعلی خوشمزه و مجلسی به روش سنتی کرمانشاهی